Om Ulabrand – stormens sønn

I 2015 var det 200 år siden Anders Jacob Johansen ”Ulabrand” ble født i Tjølling i Vestfold. Det ville Kulturbanden og Larvik Barne- og Ungdomsteater markere med musikalen ”Ulabrand – stormens sønn”. Historien om Ulabrand er historien om en av de norske legendene fra siste halvdel av 1800-tallet, losen Ulabrand fra Ula i Tjølling, og om loslivet langs Oslofjordens kyst. Det er også en historie om å utfordre havet, været og ikke minst autoritetenes tålmodighet. Det var slike egenskaper og ferdigheter som gjorde Anders Jacob Johansen alias Ulabrand berømt og beryktet og omspunnet av heltehistorier lenge etter sin død. En person med hans egenskaper ville nok hatt problemer med å tilpasse seg dagens samfunn,  hvor teoretisk kunnskap og lydighet teller mer enn mot og praktiske ferdigheter.

Manus er skrevet av Per Kvaale Caspersen og musikken er skrevet av Heidi A. Hansen og Per Kvaale Caspersen.

Musikalen handler om Ulabrand og om livet ved Vestfoldkysten rundt 1850. Det er også en kjærlighetshistorie hvor kjærligheten mellom mann og kvinne, og kjærlighet til livet, naturen og elementene er viktige ingredienser._MA_0361Tusen takk til Anders Jahres Humanitære Stiftelse, Larvik Havn, Kystverket, Larvikbanken, Bjørn og Øyvind Tveter as, ELISE Design, Thoresen Transport as, Planteland Ringdal, Slakter Abrahamsen og Svanepotet as som støtter prosjektet.