Ulabrand ble markert i Larvik

I samarbeid med Kystverket, Larvik museum og stiftelsen Losskøyta Frithjof II inviterte vi og LBU til gratis arrangement lørdag 29. august på Sjøfartsmuseet i Larvik. losdirektør John EvensenLosdirektør John Evensen hadde tatt turen fra Ålesund, og holdt et inspirerende foredrag om losenes rolle i nasjonsbyggingen. Losene har spilt en svært viktig rolle for sjøsikkerhet, handel og sjømannskunnskap langs kysten i flere hundre år, og de mange tilhørerne fikk høre en engasjert losdirektør fortelle om losyrkets utvikling fra middelalderen og fram til våre dager.

Fredrik Lange-Nilsen fra stiftelsen leste Colin Archers dikt ”Lodsen”, og det ble sunget sanger fra musikalen ”Ulabrand – stormens sønn” som vises på Teaterhuset Munken i Larvik 17.-20. september.losdirektøren og Fredrik Lange-Nilsen fra Frithjof II

I forkant av arrangementet inviterte stiftelsen losdirektør, skuespillere og arrangørene med på seiltur med losskøyta Frithjof II. Losbåten ble i sin tid bygget av Ulabrands sønn, Thor Andersen, og det ble en minnerik formiddag i strålende solskinn og frisk bris.