Om Kulturbanden

Kulturbanden (org.nr 999 229 484) er en ideell forening som ble stiftet i 2012. Formålet vårt er å lage kulturopplevelser i Vestfold. Vi skriver manus og det aller meste av musikken til forestillingene selv, og samarbeider med andre teaterforeninger og enkeltpersoner om oppsetningene våre.

Høsten 2022 jobber vi med et tradisjonelt julespill som skal vises i Hedrum kirke 3. desember. Julespillet baserer seg på den bibelske fortellingen, men med noen kunstneriske friheter. Det blir skrevet musikk spesielt til julespillet, og vi gleder oss til en flott opplevelse i desember.

I 2021 skulle vi sette opp stykket «Skumring i skauen», som er et lokalhistorisk enakter skuespill som tar utgangspunkt i livet i Vestfoldskauen like etter 2. verdenskrig. Dessverre gjorde pandemien det vanskelig for oss, og vi planlegger nå  premiere våren/sommeren 2023.

Tidligere produksjoner

I 2013 satte vi opp teaterstykket «Greven av Jarlsberg – i strid og kjærlighet» på Papirhuset teater i Tønsberg. Stykket handler om Grev Herman Wedel Jarlsberg og de historiske begivenhetene som ledet fram til grunnloven i 1814.

Vi deltok også med manus, sangere og skuespillere i forbindelse med den offisielle grunnlovsfeiringen på Jarlsberg hovedgård i Vestfold 14. mai 2014.

Høsten 2015 satte vi opp den nyskrevne musikalen «Ulabrand – stormens sønn» sammen med Larvik Barne- og Ungdomsteater i Larvik. Musikalen handler om den berømte losen Ulabrand som levde i Ula fra 1815 til 1881. I 2015 er det 200 år siden Ulabrand ble født.

Vi gjentok suksessen med Ulabrand i 2016, og satte opp familiemusikalen «Ulabrand – stormens sønn» i Teaterhuset Munken fra 15. til 18. september.

I 2017 og 2018 viste vi en monolog basert på historien om Signe KIle som ble dømt for trolldom og brent til døde på bålet! Forestillingen ble vist i Stokke, Sandefjord, Larvik og Tønsberg, og fikk gode tilbakemeldinger fra publikum. Signe ble spilt av skuespiller/regissør Kristine Hesjadalen fra Nøtterøy.

Høsten 2019 viste vi musikalen «Jernskjegg» i Teaterhuset Munken, denne gangen også i et samarbeid med Teaterhuset Munken/Larvik Barne- og Ungdomsteater. Musikalen bygger på historien om Iver Jønsson og hans familie, og i handlingen er oppgangstider, krigstrussel og kjærlighet sentrale ingredienser. Manus er skrevet av Per Kvaale Caspersen og musikken er komponert av Heidi A. Hansen.