Musikalen Jernskjegg vises i Teaterhuset Munken

Musikalen «Jernskjegg» har premiere i Teaterhuset Munken onsdag 16. oktober 2019, og forestillingen spilles også fredag 18., lørdag 19. og søndag 20. oktober. Billetter legges snart ut for salg.

«Jernskjegg» er basert på historien om Iver Jenssøn Jernskjegg (ca 1500 – 1570) og hans familie. Historien som presenteres er fiksjon, men hvor faktiske personer og hendelser veves sammen med oppdiktede personer og hendelser. Handlingen i stykket er lagt til 1564. Formålet med musikalen er å skape interesse for Larviks historie og Norges historie, og lage godt og underholdende musikkteater for hele familien. I stykket møter vi adelsfamilien Jenssøn ”Jernskjegg” og arbeiderfamilien Abrahamsen. De to familienes liv er fjernt fra hverandre, men like fullt krysses skjebnene deres. Musikalen gir et innblikk i Larvik på Jernskjeggenes tid, og i historien er oppgangstider, krigstrussel og kjærlighetsdrama sentrale ingredienser.

Medvirkende er blant andre Martine Wachelin Ugland, Christoffer Mæland, Victoria Johansen, René Beate Hansen, Inga Munthe-Dahl, Jørgen Skalleberg, Kari Brekke Nilsen m.fl.